Romige ravioli met eehoorntjesbrood en Boursin

Romige ravioli met eehoorntjesbrood en Boursin
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
oesterzwammen
150 g
boursin natuur
50 g
teentje knoflook
0.5 st
gesneden prei
170 g
ravioli funghi
250 g
olijfolie
peper
zout

Romige ravioli met eehoorntjesbrood en Boursin

Bereiding

1

Voorbereiding : Overloop alle stappen en lees ze grondig door, zet alle ingrediënten en benodigd keukengerei klaar. Spoel de groenten en het fruit af onder de kraan. Maak gerust gebruik van een grote wok of een diepe braiseerpan (of 2 van een kleiner formaat) (voor 4 à 5- tal personen) om de groenten te bakken. Let er op dat de ingrediënten elkaar niet teveel bedekken. Zo kan je de warmte beter verdelen en de groenten beter en gelijkmatiger garen!

2

De groenten: verhit een scheutje olijfolie in een wok of braiseerpan op een matig tot hoog vuur. Bak de prei in ongeveer 10 min gaar. Voeg halfweg de kooktijd een beetje water toe en zet er een deksel op om het kookproces te versnellen. Pers de knoflook in zijn geheel met de schil of hak in stukjes. Voeg de oesterzwammen en knoflook toe, nadat de prei een 8-tal minuten heeft gegaard, en laat alles ongeveer 5 min. verder bakken. Kruid af met peper en zout. Voeg de gewone Boursin toe wanneer alles gaar is. Laat vervolgens de kaas erin smelten op een laag vuurtje, reken hiervoor een minuutje. Meng alles grondig.

3

De ravioli met eekhoorntjesbrood: Breng water aan de kook in een pot. Kook de ravioli gaar volgens de instructies op de verpakking. Voeg daarna toe aan de groenten en meng alles voorzichtig door. Serveer de romige ravioli met Boursin onmiddellijk op.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
446kj
Vetten
10,4
Zout
2,22
Eiwitten
18,3