Rosbief met mierikswortelsaus
Voorbereiding
15 min.
Kook
5 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Rosbief met mierikswortelsaus
Bereiding
1
Verwarm de wittewijnazijn met 50 ml water, de suiker en een snuifje zout. Meng tot de suiker volledig opgelost is en schakel dan het vuur uit. Pel de rode ui en snij hem in halve maantjes. Giet het azijnmengsel over de rode ui en laat 15 min marineren. Snij de radijzen in dunne rondjes.
2
Meng de zure room met de mierikswortel en breng op smaak met peper en zout.
3
Schik de sneden rosbief op een schaal en verdeel er de rondjes radijs, de ui en de tuinkers over. Giet er de saus over en serveer op kamertemperatuur.
Informations nutritionnelles
per 100 g
Energie
181 kcal
Vetten
14 g
(waarvan verzadigde vetten)
6 g
Koolhydraat
3,9 g
Suiker
3,4 g
Vezels
1,2 g
Zout
0,79 g
Eiwitten
8,3 g