Rumsteck au brocoli, piment et haricots rouges

Rumsteck au brocoli, piment et haricots rouges
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Sojasaus
0.5 el
Bruine suiker
1 c.à.c
Rumpsteak
225 g
Broccoli, in roosjes
0.5
Plantaardige olie
1 el
Rode paprika, in reepjes
0.5
Lente-uitjes, heel fijn gesnipperd
2
Knoflook, geperst
0.5
Pittig pepertje, fijngesnipperd
0.5
Verse gember, geraspt
1 cm
Maïsbloem
1 c.à.c
Balsamicoazijn
0.5 el
Blik rode bonen (kidney beans), gespoeld en uitgelek
0.5
Zout, peper

Rumsteck au brocoli, piment et haricots rouges

Bereiding

1

Meng de sojasaus met de suiker. Laat het vlees 15 min marineren in dit mengsel. Blancheer de broccoli in licht gezouten water.

2

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees kort aan. Haal het uit de pan, snij het in dunne plakjes en zet opzij. Bak in dezelfde pan de paprika, de lente-uitjes, de knoflook, het pepertje en de gember tot de paprika zacht is.

3

Meng de maïsbloem met de vleesmarinade, voeg een beetje water en de balsamicoazijn toe en giet dit bij de groenten. Meng goed, voeg de broccoli, de bonen en het vlees toe en laat mee verwarmen. Kruid met zout en peper en dien op.