Runderragout op de wijze van rogan josh

Runderragout op de wijze van rogan josh
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 120 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Gember
2.5 cm
Teentes knoflook
4
Gemalen kurkuma
0.5 c.à.c
Yoghurt
2 el
Runderragout
0.5 kg
Rode uien
1.5
Rode pepertjes
2
Verse koriander
10 g
Kruidnagels
1.5
Komijnzaadjes
0.25 el
Korianderzaadjes
0.5 el
Paprikapoeder
1 c.à.c
Snuifje gedroogde chilivlokken
1
Kokosnootolie
1 el
Blik tomatenpuree (400 g)
0.5
Rode paprika(’s)
1
Pompoen
0.25
Kaneelstokje
1
Handvol kerstomaatjes
0.5
Gemalen zwarte peper
0.5 c.à.c

Runderragout op de wijze van rogan josh

Bereiding

1

Schil de gember, pel de knoflook en hak beide fijn. Meng ze met de kurkuma, zwarte peper en yoghurt. Smeer dit mengsel rondom op het vlees en laat 2 u tot een nacht marineren in de koelkast.

2

Snij de rode uien in grove ringen, haal de zaadjes uit de pepertjes en snipper het vruchtvlees. Doe de uien, de pepertjes en de koriander in de blender en mix grof. Verhit een braadpan op een matig vuur, doe er alle droge specerijen in (kruidnagel, komijn, koriander, paprikapoeder en chilivlokken) en laat al roerend bakken tot het mengsel gaat geuren. Doe dit mengsel in de vijzel en maal heel fijn.