Rundvlees Wellington


Rundvlees Wellington
Bereiding
1
Pel en snipper de uien en fruit ze in de olijfolie. Dep het vlees droog met keukenwpapier en leg het in de pan bij de uien. Maak de champignons schoon, snij de grootste in tweeën en leg ze ook in de pan. Kruid met peper en zout en laat alles bruin bakken. Bestrooi met de bloem en meng. Voeg vervolgens het bouillonblokje, 250 ml water, de mosterd en 200 ml van de room toe. Meng en laat 1 u 30 min sudderen op een laag vuur. Giet er indien nodig een scheutje water bij. Laat na de bereiding wat afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg met zijn bakpapier uit op een grote bakplaat. Snij er een rechthoek deeg uit en bewaar de afsnijdsels. Schep de ragout in het midden, plooi er de zijranden van het deeg over en rol vervolgens op om de vulling volledig in te sluiten. Snij blaadjes uit de restjes deeg en leg ze op de rollade.
3
Klop het ei los met de rest van de room en borstel over het bladerdeeg. Bak de rollade 30 min in de oven, tot het deeg goudbruin is.