Salade de choux de Bruxelles et poulet au citron aux saveurs grecques

Salade de choux de Bruxelles et poulet au citron aux saveurs grecques
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kipfilet
250 g
Spruitjes
200 g
Griekse pasta
100 g
Ui, gesnipperd
0.5
Teentje knoflook, gesnipperd
0.5
Handvol hazelnoten, grof gehakt
0.5
Granaatappel (pitten)
0.5
Feta, in plakjes
50 g
Verse munt, gesnipperd
1.5 el
Olijfolie
Zout, peper

Voor de marinade:

Olijfolie
50 ml
Ciderazijn
1 el
Citroen (sap)
0.5
Zout, peper

Voor de vinaigrette:

Mayonaise
1.5 el
Limoen (sap)
0.25
Handvol peterselie
0.5
Handvol basilicum
0.5

Salade de choux de Bruxelles et poulet au citron aux saveurs grecques

Bereiding

1

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaal. Leg er de kip in, dek de schaal af met plasticfolie en laat 30 min marineren in de koelkast. Blancheer de spruitjes 5 min in licht gezouten water. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Haal de kip uit de marinade, laat ze even uitlekken en bak ze bruin in een pan met een scheutje olijfolie. Snij de kip in reepjes en zet opzij.

3

Fruit in dezelfde pan de ui en de knoflook glazig in een scheutje olie. Voeg de spruitjes en de hazelnoten toe en laat 5 min bakken. Kruid met zout en peper. Verdeel alle ingrediënten over kommen en nappeer met de vinaigrette.