Salade met asperges, krieltjes en eieren

Salade met asperges, krieltjes en eieren
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Krielaardappelen
250 g
Witte asperges
8
Mosterd
1 el
Griekse yoghurt
200 ml
Verse kruiden
0.5 handvol
Eieren
2
Rucola
25 g
Zout
Peper

Salade met asperges, krieltjes en eieren

Bereiding

1

Snij de krieltjes in stukken en kook ze beetgaar in gezouten water. Snij de harde onderkant van de asperges weg en schil ze. Snij ze in stukken en kook ze eveneens beetgaar in water.

2

Meng de mosterd met de Griekse yoghurt, peper en zout. Hak de kruiden fijn en schep de helft ervan onder de yoghurt. Meng dit sausje onder de gekookte krieltjes.

3

Kook de eieren 8 min. Spoel ze meteen onder koud water, pel ze en snij ze in stukken. Verdeel de rucola over de borden. Schep er de krieltjes, asperges en eieren op. Bestrooi met de rest van de fijngehakte kruiden en serveer.