Salade met geroosterde aubergine en basilicumdressing
Salade met geroosterde aubergine en basilicumdressing
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de ciabatta zoals aangegeven op de verpakking. Snij de aubergine in grove stukken en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel royaal met olijfolie, peper en zout en schuif 20 min. in de hete oven. Rooster de hazelnoten 5 min. mee in de hete oven en hak vervolgens grof.
2
Mix het basilicum met de olijfolie, peper en zout. Maak de blaadjes van de radicchio los en snij in de lengte doormidden. Snij de kerstomaatjes doormidden.
3
Meng de rucola met de kerstomaten, hazelnoten, radicchio, geroosterde aubergine en parmezaanschilfers. Meng er de basilicumdressing en het citroensap doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de ciabatta.