Salade met geroosterde aubergine en basilicumdressing

Salade met geroosterde aubergine en basilicumdressing
Voorbereiding 5 min.
Kook 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
ciabatta
0.5 st
aubergine
1.5 st
hazelnoten
25 g
basilicum
15 g
radicchio
0.5 st
kerstomaatje
250 g
rucola
60 g
Parmezaanse kaas
25 g
citroensap
1.5 el
olijfolie
50 ml
peper
zout
bakpapier

Salade met geroosterde aubergine en basilicumdressing

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C en bak de ciabatta zoals aangegeven op de verpakking. Snij de aubergine in grove stukken en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel royaal met olijfolie, peper en zout en schuif 20 min. in de hete oven. Rooster de hazelnoten 5 min. mee in de hete oven en hak vervolgens grof.

2

Mix het basilicum met de olijfolie, peper en zout. Maak de blaadjes van de radicchio los en snij in de lengte doormidden. Snij de kerstomaatjes doormidden.

3

Meng de rucola met de kerstomaten, hazelnoten, radicchio, geroosterde aubergine en parmezaanschilfers. Meng er de basilicumdressing en het citroensap doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de ciabatta.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
399kj
Vetten
1
Zout
0,3
Eiwitten
3,2