Salade met lentegroentjes

Salade met lentegroentjes
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Sperziebonen
50 g
Erwten (diepvries)
25 g
Nieuwe aardappelen
100 g
Olijfolie
Bloemkool, in roosjes
0.25
Bussel radijzen, in dunne schijfjes
0.25
Groene asperges, in kleine stukjes
50 g
Tuinkers
15 g
Vers basilicum
10 g
Peper en zout

Voor de dressing:

Sjalot, versnipperd
0.25
Mayonaise
0.25 c.à.c
Xeresazijn
0.5 el
Dijon-mosterd
1 c.à.c
Zonnebloemolie
2 el
Zout, zwarte peper

Salade met lentegroentjes

Bereiding

1

Meng alle ingrediënten van de dressing. Breng op smaak met peper en zout.

2

Kook de sperziebonen en erwten in een grote pan gezouten water tot ze goed mals zijn (respectievelijk 7 min en 5 min) en dompel ze dan in koud water, zodat ze hun kleur bewaren. Kook in tussentij d de aardappelen in de schil gedurende 15 min. Giet af en laat een beetje afkoelen. Snij ze in twee, giet er wat olijfolie over en kruid met wat peper en zout.

3

Meng alle groenten door elkaar en verdeel ze over kleine kommetjes, die je afwerkt met wat tuinkers en basilicum. Dien op met de dressing.