Salade met mediterraanse kip, cheddardipsaus

Salade met mediterraanse kip, cheddardipsaus
Nutri-Score C
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 0 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Gesneden kipfilet op Italiaanse wijze
75 g
Bokaal halfgedroogde tomaten
0.5
Groene olijven, ontpit
50 g
Platte peterselie
5 g
Dip cheddar, groenten & olijven
150 g
Focaccine
90 g
Peper
Zout

Salade met mediterraanse kip, cheddardipsaus

Bereiding

1

Snijd de kip in nog kleinere stukjes. Laat de halfgedroogde tomaten uitlekken (houd 1 el van de olie apart) en hak ze in fijne stukken. Snijd de olijven in tweeën. Hak de peterselie grof.

2

Meng de kip met de gedroogde tomaten, 1 el olie van de tomaten, de olijven en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

3

Spreid de dip op een bord uit met een lepel. Garneer met de kipsalade en serveer met de focaccine.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
232 kcal
Vetten
13 g
(waarvan verzadigde vetten)
3,9 g
Koolhydraat
18 g
Suiker
2,2 g
Vezels
2,0 g
Zout
1,1 g
Eiwitten
8,8 g