Salade met Thaï rijst

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kipfilets
2
Kippenkruiden
0.5 el
Thaï rijst
100 g
Lange radijzen
0.5 bosje
Minikomkommers
2.5
Komijnpoeder
0.5 c.à.c
Korianderzaadjes
0.25 c.à.c
Kleine krop sla
0.5
Verse koriander
0.5 handvol
Arachideolie
Zout
Peper

Voor de pindasaus

Limoen
0.5
Pinda’s
35 g
Thaise rode currypasta
0.5 c.à.c
Kokosmelk
75 ml

Salade met Thaï rijst

Bereiding

1

Snij de kipfilets in blokjes, prik ze op spiesjes en kruid ze met de kippenkruiden, peper en zout. Rooster ze kort in een grillpan met een beetje olie en laat ze op een laag vuur verder gaar worden. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de radijzen en de komkommers en snij ze in schuine schijfjes.

2

Voor de pindasaus: pers de limoen uit. Mix de pinda’s in de keukenrobot tot een gladde pasta. Meng die in een kookpan met de currypasta, het limoensap en de kokosmelk en laat op een laag vuur sudderen tot een dikke saus.

3

Giet de rijst af en meng hem met de radijzen, komkommers, het komijnpoeder en de korianderzaadjes. Spoel de sla en scheur hem in stukken. Verdeel de sla en de rijstsalade over de borden. Leg er kippenspiesjes bij, decoreer met verse koriander en serveer met de pindasaus.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
114kcal
Vetten
1,8g
Vezels
1,3g
Zout
0,33g
Eiwitten
9g