Salade met watermeloen, burrata en basilicumvinaigrette


Voorbereiding
15 min.
Kooktijd
15 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Salade met watermeloen, burrata en basilicumvinaigrette
Bereiding
1
Bereid de vinaigrette: mix de basilicumblaadjes, de knoflook, de azijn en de olijfolie met de mixer tot een homogeen mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
2
Snijd de komkommer grof. Snijd de watermeloen in 8 en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in stukken. Hak de geroosterde amandelen grof.
3
Schik de komkommer en de watermeloen op een serveerschaal. Scheur de burrata in grote stukken. Verdeel ze over de salade en bestrooi met de gehakte amandelen. Besprenkel met de vinaigrette en dien op.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
105 kcal
Vetten
8,5 g
(waarvan verzadigde vetten)
2,1 g
Koolhydraat
3,9 g
Suiker
3,4 g
Zout
0,1 g
Eiwitten
2,6 g