Salade met watermeloen, burrata en basilicumvinaigrette

Salade met watermeloen, burrata en basilicumvinaigrette
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Komkommer
0.5
Kleine watermeloen
0.5
Geroosterde amandelen
25 g
Burrata
1

Voor de vinaigrette

Basilicum
15 g
Teen knoflook
0.5
Wittewijnazijn
1 el
Olijfolie extra vierge
50 ml
Peper
Zout

Salade met watermeloen, burrata en basilicumvinaigrette

Bereiding

1

Bereid de vinaigrette: mix de basilicumblaadjes, de knoflook, de azijn en de olijfolie met de mixer tot een homogeen mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de komkommer grof. Snijd de watermeloen in 8 en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in stukken. Hak de geroosterde amandelen grof.

3

Schik de komkommer en de watermeloen op een serveerschaal. Scheur de burrata in grote stukken. Verdeel ze over de salade en bestrooi met de gehakte amandelen. Besprenkel met de vinaigrette en dien op.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
105 kcal
Vetten
8,5 g
(waarvan verzadigde vetten)
2,1 g
Koolhydraat
3,9 g
Suiker
3,4 g
Zout
0,1 g
Eiwitten
2,6 g