Salade van broccoli met limoen, gegrilde amandelen en granaatappelpitten

Salade van broccoli met limoen, gegrilde amandelen en granaatappelpitten
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 8 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Broccoli
0.5 kg
Limoenen
1.5 st
Jonge bladgroenten
2 handvol
Granaatappel
0.25 st
Gepelde amandelen
50 g

Voor de vinaigrette

Olijfolie
1.5 el
Xeresazijn
0.5 el
Takjes dragon, fijngehakt
1.5 st
Zout
Zwarte peper

Salade van broccoli met limoen, gegrilde amandelen en granaatappelpitten

Bereiding

1

Verdeel de broccoli in roosjes en schil de steeltjes. Snij ze allebei in plakjes en stoom ze samen in 10 minuten beetgaar.

2

Snij de amandelen in de lengte in tweeën en rooster ze goudbruin in een braadpan zonder vetstof. Haal de granaatappelpitten uit de vrucht. Schil de limoenen à vif. Snij ze in vieren en dan in dunne reepjes.

3

Roer een vinaigrette. Meng voorzichtig de bladgroenten met de broccoli, de granaatappelpitten en de amandelen. Schep er voorzichtig de vinaigrette onder en dien meteen op.