Salade van gegrilde tomaat

Salade van gegrilde tomaat
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Tomaten
2
Aubergine
0.5
Olijfolie
25 ml
Takjes tijm, blaadjes afgeplukt
3
Krop eikenbladsla
0.25
Mozzarella di bufala
100 g
Groentekiemen
Vers basilicum
10 g
Balsamicoazijn
Zout, peper

Salade van gegrilde tomaat

Bereiding

1

Snij de tomaten en de aubergine in dunne plakken. Schik ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Kruid met zout en peper en besprenkel met een scheutje olijfolie. Strooi de tijmblaadjes over de tomaten en gril ze met de aubergine in de oven tot de groenten licht kleuren. Keer halfweg de plakken aubergine.

2

Was de sla en schik de blaadjes op de borden. Haal de tomaten en aubergines uit de oven. Leg op elke plak aubergine een plakje mozzarella en bedek met een sneetje tomaat. 

3

Schik de aubergine en de tomaten op de sla en strooi er groentekiemen en basilicumblaadjes over. Kruid met zout en peper en dien op met balsamicoazijn.