Salade van geroosterde bloemkool

Salade van geroosterde bloemkool
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Bloemkool, in plakjes
0.5
Olie
0.5 el
Bosje waterkers
0.5
Koolrabi, in staafjes
0.5
Zure room
10 cl.
Citroensap
1 el
Gesnipperde bieslook
1 el
Peper en zout

Salade van geroosterde bloemkool

Bereiding

1

Schik de plakken bloemkool op een ovenplaat. Besprenkel met een scheut olie, kruid met peper en zout en bak ongeveer 15-20 min in een voorverwarmde oven van 180°C. Hou apart.

2

Leg een bedje van waterkers op een bord. Beleg met de plakken bloemkool en bestrooi met de koolrabi.

3

Meng de room met het citroensap en kruid met de bieslook, peper en zout. Breng de salade op smaak met deze saus.