Salade van geroosterde radicchio met tonnato-saus

Salade van geroosterde radicchio met tonnato-saus
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Tonijn natuur (blik)
200 g
Mayonaise
50 g
Room
25 ml
Citroensap
0.5 el
Kroppen radicchio
1
Eieren
1
Kappertjes
1 el
Parmezaanse kaas
25 g
Bieslook
5 g
Olijfolie
Peper
Zout

Salade van geroosterde radicchio met tonnato-saus

Bereiding

1

Laat de tonijn uit lekken en mix hem met de mayonaise, de room en het citroensap in een kleine blender tot een gladde saus. Proef en kruid indien gewenst met peper en zout.

2

Verhit een grillpan op een hoog vuur. Snij de kroppen radicchio in stukken van ongeveer 4 cm dik, besprenkel ze lichtjes met olijfolie, kruid ze met wat zout en gril ze aan beide kanten.

3

Kook de eieren 7 min. Spoel ze onder koud water, pel ze en snij ze in stukken. Verdeel de tonijnsaus in een dikke laag over een serveerschaal. Schik er de radicchio en de eieren op. Decoreer met de kappertjes, de Parmezaanse kaas en de gesnipperde bieslook.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
189kcal
Vetten
16g
Vezels
0,7g
Eiwitten
11g