Salade van geroosterde radicchio met tonnato-saus

Voorbereiding
15 min.
Kooktijd
15 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Salade van geroosterde radicchio met tonnato-saus
Bereiding
1
Laat de tonijn uit lekken en mix hem met de mayonaise, de room en het citroensap in een kleine blender tot een gladde saus. Proef en kruid indien gewenst met peper en zout.
2
Verhit een grillpan op een hoog vuur. Snij de kroppen radicchio in stukken van ongeveer 4 cm dik, besprenkel ze lichtjes met olijfolie, kruid ze met wat zout en gril ze aan beide kanten.
3
Kook de eieren 7 min. Spoel ze onder koud water, pel ze en snij ze in stukken. Verdeel de tonijnsaus in een dikke laag over een serveerschaal. Schik er de radicchio en de eieren op. Decoreer met de kappertjes, de Parmezaanse kaas en de gesnipperde bieslook.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
189kcal
Vetten
16g
Vezels
0,7g
Eiwitten
11g