Salade van geroosterde tomaten en aardappelen met yoghurt-basilicumvinaigrette

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Krielaardappelen
400 g
Tomaten
4
Gedroogde oregano
0.5 el
Stengel selderij
1
Citroen
0.5
Teentje knoflook
0.5
Yoghurt op z’n Grieks
100 g
Basilicum
10 g
Tuinkers
20 g
Olijfolie
Peper
Zout

Salade van geroosterde tomaten en aardappelen met yoghurt-basilicumvinaigrette

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kook de aardappelen 10 à 15 min in gezouten water, ze moeten maar net gaar zijn. Giet ze af en laat ze tot lauw afkoelen. Plet elk aardappeltje met behulp van de bodem van een glas tot het nog ongeveer 1 cm dik is. Leg ze op de bakplaat, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en rooster 15 à 20 min in de oven.

2

Halveer de tomaten horizontaal. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olie en kruid met peper, zout en de oregano. Rooster 10 à 15 min in de oven. Hak de selderij grof. Pers de citroen uit. Pel en pers de knoflook.

3

Mix de yoghurt met het gehakte basilicum, 1 à 2 el citroensap en de knoflook tot een gladde saus. Kruid met peper en zout en giet de helft van deze saus op een serveerschaal. Schik er de tomaten, de aardappelen, de tuinkers en de selderij op, nappeer met de rest van de vinaigrette en serveer.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
56 kcal
Vetten
2,5 g
(waarvan verzadigde vetten)
0,8 g
Koolhydraat
6,1 g
Suiker
1,6 g
Vezels
1,3 g
Zout
0,11 g
Eiwitten
1,6 g