Salade van krieltjes en sprot met mosterddressing

Salade van krieltjes en sprot met mosterddressing
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 16 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Krielaardappelen
200 g
Radijzen
0.5 bosje
Bladpeterselie
0.5 handvol
Pistaches
0.5 handvol
Enkele takjes tijm
Griekse yoghurt
1 el
Mayonaise
1.5 el
Graanmosterd
1 el
Gerookte sprotten met zwarte peper
100 g
Zout
Peper

Salade van krieltjes en sprot met mosterddressing

Bereiding

1

Was de krieltjes, snij ze ongeschild in schijfjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze goed afkoelen. Was intussen de radijzen en snij ze in dunne schijfjes. Hak de peterselie en de pistaches grof. Pluk de blaadjes van de tijm.

2

Meng voor de dressing de yoghurt met de mayonaise en de mosterd. Kruid met zout en peper.

3

Leg de aardappelen in een mengkom en breng op smaak met de mosterddressing. Voeg de radijzen en de uitgelekte sprotten toe. Bestrooi met bladpeterselie, de pistaches en de tijm en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
133g
Vetten
7,9g
Vezels
1,3g
Eiwitten
5,3g