Salade van linzen met herfstgroenten en walnoten

Voorbereiding
15 min.
Kooktijd
25 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Salade van linzen met herfstgroenten en walnoten
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen en de wortelen en snij ze in schijven. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik er de pompoen en wortelen op. Besprenkel met 1 el olijfolie, kruid met zout en peper en sprenkel er de esdoornsiroop over. Rooster 20 min in de oven.
2
Spoel de linzen en laat ze uitlekken. Warm ze in een kookpan op een laag vuur op en schep ze regelmatig om. Kruid met zout en peper en hou warm.
3
Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en bak de spinazie al roerend. Schik in een bowl de linzen, de pompoen, de wortelen en de spinazie naast elkaar. Werk af met blaadjes dragon, granaatappelpitten en walnoten.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
98kcal
Vetten
5,9g
Vezels
3,4g
Eiwitten
3,1g