Salade van parelcouscous en gegrilde groenten

Salade van parelcouscous en gegrilde groenten
Nutri-Score B
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Puntpaprika’s
1
Kleine aubergine
0.5
Courgette
0.5
Gedroogde rozemarijn
0.5 c.à.c
Gedroogde oregano
0.25 c.à.c
Gedroogde tijm
0.25 c.à.c
Parelcouscous
150 g
Groene pesto
2 el
Kerstomaten
50 g
Rucola
25
Feta
50 g
Olijfolie
2 el
Zout
Peper

Salade van parelcouscous en gegrilde groenten

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de paprika’s, de aubergine en de courgette schoon en snij ze allemaal in stukken. Leg ze in een ovenschaal en kruid alles met de rozemarijn, de oregano en de tijm. Besprenkel met de olijfolie en zet ongeveer 25 min in de oven.

2

Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en meng er de pesto onder. Snij de (kers)tomaten in stukjes.

3

Giet de couscous in een serveerschaal en voeg de gegrilde groenten, de tomaten en de rucola toe. Verbrokkel er de feta over. Serveer lauw of koud.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
123kcal
Vetten
6g
Vezels
1,8g
Eiwitten
2,8g