Salade van rode eikenblaadjes, spek en aardappelen

Salade van rode eikenblaadjes, spek en aardappelen
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Krop rode eikenbladsla
0.5
Gekookte aardappelen
200 g
Stronken witloof
1
Boter
15 g
Gekookte rode biet
0.5
Gerookte spekblokjes
75 g

Voor de vinaigrette:

Mosterdzaadjes
0.5 el
Olijfolie
5 cl.
Wijnazijn
2 cl.
Peper
Zout

Salade van rode eikenblaadjes, spek en aardappelen

Bereiding

1

Meng de ingrediënten van de vinaigrette.

2

Schil en snij de aardappelen in stukken en bak in een pan met een klontje boter. Bak de spekblokjes goudbruin. Was de sla en zwier droog. Snij de witloof in stukken en de biet in grote blokjes.

3

Meng de ingrediënten van de salade met 1/3 van de vinaigrette en dien op met de rest van de vinaigrette apart.