Salade van rode kool met couscous, appel en sinaasappelvinaigrette


Voorbereiding
20 min.
Kooktijd
5 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Salade van rode kool met couscous, appel en sinaasappelvinaigrette
Bereiding
1
Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en woel los met een vork. Spoel de rode kool en snij de helft ervan fijn (bewaar de rest voor een andere bereiding). Spoel de appels en snij ze in dunne schijven. Schil 2 sinaasappelen en snij ze eveneens in dunne schijven.
2
Meng de kool met de couscous en de schijfjes appel en sinaasappel. Pers er de derde sinaasappel boven uit. Kruid alles met peper, zout, kaneel en komijn. Giet er de olijfolie over en meng goed.
3
Strooi er tot slot de feta en de korianderblaadjes over en serveer.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
97kcal
Vetten
1,2g
Suiker
3,8
Vezels
1,9g
Zout
0,19g
Eiwitten
2,1g