Salade van rode kool met couscous, appel en sinaasappelvinaigrette

Salade van rode kool met couscous, appel en sinaasappelvinaigrette
Nutri-Score A
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 5 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Parelcouscous
100 g
Rode kool
0.5
Appels
1
Sinaasappel
1.5
Kaneelpoeder
0.5 c.à.c
Komijnpoeder
0.75 c.à.c
Feta
50 g
Verse koriander
0.5 handvol
Olijfolie
3 el
Zout
Peper

Salade van rode kool met couscous, appel en sinaasappelvinaigrette

Bereiding

1

Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en woel los met een vork. Spoel de rode kool en snij de helft ervan fijn (bewaar de rest voor een andere bereiding). Spoel de appels en snij ze in dunne schijven. Schil 2 sinaasappelen en snij ze eveneens in dunne schijven.

2

Meng de kool met de couscous en de schijfjes appel en sinaasappel. Pers er de derde sinaasappel boven uit. Kruid alles met peper, zout, kaneel en komijn. Giet er de olijfolie over en meng goed.

3

Strooi er tot slot de feta en de korianderblaadjes over en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
97kcal
Vetten
1,2g
Suiker
3,8
Vezels
1,9g
Zout
0,19g
Eiwitten
2,1g