Salade van rundvlees, groenten en komkommer-yoghurtsaus

Salade van rundvlees, groenten en komkommer-yoghurtsaus
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Groene boontjes, in tweeën gebroken
100 g
Broccoli, in roosjes
0.5
Yoghurt
100 ml
Komkommer, in kleine blokjes
0.25
Komijnpoeder
0.5 c.à.c
Verse gember, geraspt
1 cm
Limoen, sap
0.25
Olijfolie
Rundersteak
225 g
Boter
Grote aardappelen, gekookt en in blokjes
2
Wortel(en), geraspt
1
Sesamzaadjes, geroosterd
2 el
Zout, peper

Salade van rundvlees, groenten en komkommer-yoghurtsaus

Bereiding

1

Blancheer de bonen en broccoli in licht gezouten water. Meng de yoghurt met de komkommer, komijn, gember, limoensap, zout en peper. Zet dit mengsel in de koelkast.

2

Verhit 2 el olijfolie in een grote braadpan en bak de broccoli en de boontjes 5 min.

3

Bak de steak in een klontje boter tot hij net een korstje krijgt. Haal hem uit de pan en snij in reepjes. Verdeel de groenten over kommen, schik er reepjes steak bij en nappeer met een lepeltje saus. Bestrooi met sesamzaadjes en dien op.