Salade van witte selderij met gekaramelliseerde noten en blauwe kaas

Salade van witte selderij met gekaramelliseerde noten en blauwe kaas
Nutri-Score A
Voorbereiding 15 min.
Kook 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Gemengde noten
75 g
Suiker
1.5 el
Stengels witte selderij
4
Groene appels
1
Rucola
35 g
Witte wijnazijn
2 el
Blauwe kaas (type roquefort)
75 g
Olijfolie
2 el
Peper

Salade van witte selderij met gekaramelliseerde noten en blauwe kaas

Bereiding

1

Giet de noten en de suiker in een pannetje en zet op een laag vuur. Zet van het vuur zodra de suiker lichtbruin kleurt. Bekleed een bord met bakpapier en giet er het notenmengsel op. Laat afkoelen.

2

Maak de selderij schoon en snij hem in stukjes. Snij de groene appels in partjes.

3

Schik de rucola op de borden en garneer met de selderij en de appelpartjes. Maak een vinaigrette van de olijfolie en de wittewijnazijn en kruid met peper. Breng de salade op smaak met deze vinaigrette, verkruimel er de kaas over en werk af met de gekaramelliseerde noten.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
181kcal
Vetten
13g
Vezels
2,3g
Eiwitten
5,1g