Sandwich met paprikaspread en mozzarella

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Gegrilde rode paprika's uit een pot
70 g
Zongedroogde tomaten uit een pot
4
Teentje knoflook
1/2
Citroensap
1/2 tl
Snufje gerookt paprikapoeder
1/2
Dikke sneden zuurdesembrood
4
Bol mozzarella
1
Handenvol ruccola
2
Geroosterde pijnboompitten
1 el
Kerstomaten
Olijfolie
Peper
Zout

Sandwich met paprikaspread en mozzarella

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Mix in een keukenrobot 100 g uitgelekte gegrilde paprika’s, de zongedroogde tomaten, een halve gepelde teen knoflook (bewaar de rest voor een ander gerecht), het citroensap en het paprikapoeder tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit wat olijfolie in een pan en rooster de sneetjes brood. Snij de mozzarella in plakjes. Bestrijk de sneetjes brood royaal met de paprikaspread.

3

Beleg 4 sneetjes brood met mozzarella. Leg er de rucola, de rest van de gegrilde paprika’s en de pijnboompitten bovenop. Dek toe met de andere 4 sneden brood. Bak de sandwich in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer met kerstomaten ter decoratie.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
181 kcal
Vetten
7,4 g
(waarvan verzadigde vetten)
8,7 g
Koolhydraat
3 g
Suiker
17 g
Vezels
2,9 g
Zout
1 g
Eiwitten
2,4 g