Sandwichtaart

Sandwichtaart
Voorbereiding 11 min.
Kooktijd 0 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Citroen (le zeste et sap)
0.25
Mascarpone
125 g
Olijfolie
0.5 el
Bieslook
20 g
Peterselie, alleen de blaadjes
10 g
Zacht wit brood, in de lengte in sneetjes gesneden
0.25
Hummus
50 g
Bakje tuinkers
0.25
Mayonnaise
25 g
Komkommer, in dunne plakjes
0.25
Hardgekookte eieren, in dunne plakjes
1.5
Dille, alleen de blaadjes + extra
10 g
Gerookte zalm
35 g
Bosje radijzen, in dunne rondjes + extra
0.25
Groene asperges
125 g
Zout
Versgemalen peper

Sandwichtaart

Bereiding

1

Meng de citroenzeste en het sap met de mascarpone. Voeg de olijfolie toe, kruid met zout en peper en zet in de koelkast. Hak de bieslook en de peterselie fijn enstrooiwatvanditmengselop een snijplank. Leg er een snede brood op en besmeer die met een dun laagje hummus. Strooi er de tuinkers op.

2

Bedek met een tweede snede brood, besmeer die met mayonaise en schik er schijfjes komkommer en hardgekookt ei op. Bestrooi met dille en leg er een volgende snede brood op. Bedek die met gerookte zalm. Maak zo verder laagjes met de radijzen, mayonaise, eieren en komkommer, hummus en tuinkers, telkens afgewisseld met sneetjes brood.

3

Bestrijk tot slot de bovenste snede brood en de zijkanten met het mascarponemengsel en bedek de zijkanten met het resterende mengsel van bieslook en peterselie. Zet de groene aspergesrechtoptegende wanden en zet de hele taart tot het opdienen in de koelkast. Bestrooi net voor het serveren met versgemalen peper, werk af met een beetje radijzen en plukjes dille, en nu is de taart klaar !