Scampi’s diabolique van de mama van Lynn

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Diepvriesscampi's
300 g
Sjalot
1
Wortel
0.5
Rode paprika
0.5
Teentje knoflook
0.5
Grote tomaat
1
Mild kerriepoeder
0.5 el
Mild paprikapoeder
1/4 el
Snuifje cayennepeper (of sambal)
0.5
Ketchup
2 el
Geconcentreerde tomatenpuree
0.5 el
Droge witte wijn
50 ml
Room
125 ml
Bosje bieslook
1/8
Olijfolie
Boter

Scampi’s diabolique van de mama van Lynn

Bereiding

1

Ontdooi en pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Schil en snipper de sjalotten en de wortel. Snipper ook de paprika. Pel en plet de knoflook. Pel de tomaten en snij ze in blokjes.

2

Verhit wat olijfolie met een beetje boter in een braadpan. Fruit de sjalotten, de knoflook, de wortel en de paprika en laat enkele minuten sudderen. Voeg de kerrie, de paprika, de cayennepeper (naar smaak), de ketchup en de tomatenpuree toe en meng. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de room toe en laat geleidelijk indikken.

3

Bak de scampi’s in een andere pan en giet ze daarna bij de saus. Prik de scampi’s op een houten stokje. Giet wat saus in de glaasjes, stop een stokje in elk glaasje, versier met blokjes tomaat en gesnipperd bieslook en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
96 kcal
Vetten
4,4 g
(waarvan verzadigde vetten)
2,5 g
Koolhydraat
4,0 g
Suiker
3,2 g
Vezels
1,0 g
Zout
0,29 g
Eiwitten
8,8 g