Scampi’s in pankokorstje met wasabimayonaise

Voorbereiding
15 min.
Kooktijd
10 min.
Rusttijd
20 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Scampi’s in pankokorstje met wasabimayonaise
Bereiding
1
Ontdooi de scampi’s onder lauw stromend water en dep ze goed droog. Zet drie kommetjes klaar. Giet de bloem in een kommetje, breek het ei in het tweede en giet de panko in het derde. Rol de scampi’s eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko. Leg ze 20 min in de koelkast.
2
Meng de mayonaise met de wasabi.
3
Verhit de arachideolie in een diepe braadpan. Bak de scampi’s goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de wasabimayonaise.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
295kcal
Vetten
17g
Vezels
0,2g
Eiwitten
15g