Scampi’s in pankokorstje met wasabimayonaise

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Gepelde scampi’s (diepvries)
4
Bloem
50 g
Ei
0.5
Panko
100 g
Mayonaise
1 el
Wasabi
0.13 c.à.c
Arachideolie
150 ml

Scampi’s in pankokorstje met wasabimayonaise

Bereiding

1

Ontdooi de scampi’s onder lauw stromend water en dep ze goed droog. Zet drie kommetjes klaar. Giet de bloem in een kommetje, breek het ei in het tweede en giet de panko in het derde. Rol de scampi’s eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko. Leg ze 20 min in de koelkast.

2

Meng de mayonaise met de wasabi.

3

Verhit de arachideolie in een diepe braadpan. Bak de scampi’s goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de wasabimayonaise.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
295kcal
Vetten
17g
Vezels
0,2g
Eiwitten
15g