Scampispiesjes met kokos en limoen

Scampispiesjes met kokos en limoen
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 5 min.
Rusttijd 60 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Scampi's
8
Teentjes knoflook
1
Pepertje
0.5
Gember
0.5 c.à.c
Kokosmelk
100 ml
Limoenen
1
Sesamolie
Bosje koriander
0.5
Zout
Peper

Scampispiesjes met kokos en limoen

Bereiding

1

Verwijder de zaadjes uit het pepertje en hak het fijn. Schil en rasp de gember. Pel en snipper de knoflook. Rasp de zeste van 1 limoen en pers hem uit. Snij de tweede limoen in schijfjes. Maak een marinade: meng in een schaal de knoflook, het pepertje, de gember, de kokosmelk, de zeste en het limoensap. Leg er de scampi’s in en zet 1 u in de koelkast.

2

Laat de scampi’s uitlekken en prik ze afwisselend met halve schijfjes limoen op brochettestokjes. Besprenkel met sesamolie en kruid met zout en peper.

3

Gril de spiesjes 5 min op het barbecuerooster. Draai ze regelmatig om en bestrooi ze daarna met verse koriander.