Schelpjespasta met gerookte forel en kappertjes

Schelpjespasta met gerookte forel en kappertjes
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

kerstomaatjes
250 g
dille
5 g
pasta
200 g
broccoli
100 g
kappertjes
2 el
gerookte forel
250 g
rucola
35 g
olijfolie
peper
zout

Schelpjespasta met gerookte forel en kappertjes

Bereiding

1

Halveer de kerstomaatjes. Hak de dille fijn. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Blancheer de broccoliroosjes 5 min. in licht gezouten water.

2

Bak de kappertjes krokant in een scheutje olijfolie. Schep uit de pan. Doe de kerstomaatjes in de pan en roerbak 2 min. Doe er de geblancheerde broccoliroosjes bij en de in stukjes getrokken gerookte forel. Giet er 4 el van het pastakookwater bij en laat 5 min. pruttelen.

3

Giet de pasta af en vang een kopje van het water op. Hussel de pasta en de rucola door het forelmengsel en voeg eventueel wat van het kookvocht toe. Kruid met peper en zout. Verdeel alles over de borden en werk af met de krokante kappertjes, de dille en een scheutje olijfolie.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
144kcal
Vetten
0,6g
Zout
0,75g
Eiwitten
6,8g