Schelvis op een bedje van pasta met witloof en basilicumsaus

Schelvis op een bedje van pasta met witloof en basilicumsaus
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

stronkjes witloof
2
kerstomaten
125 g
penne
200 g
schelvishaasjes
2
parmesiano kaaskrullen (doosje)
1
tuinkers (potje)
1
verse basilicum
10 g
teentje look
0.5
ansjovisfilets
2
(gezouten) boter
10 g
olijfolie
zout
peper

Schelvis op een bedje van pasta met witloof en basilicumsaus

Bereiding

1

Snij de harde kern uit het witloof en maak de bladeren los. Laat de witloofbladeren zacht worden in hete boter en kruid met peper en zout. Bak de kerstomaatjes even in dezelfde pan. Kruid ook met wat peper en zout.

2

Kook de pasta al dente in licht gezouten water. Giet ze af en meng ze onder het witloof en de tomaten. Voeg een lepel kookvocht toe. Bak de schelvisfilets in een beetje boter.

3

Mix alle ingrediënten voor de basilicumsaus: verse basilicum, look, ansjovisfilets, scheutje olijfolie en peper. Verdeel de pasta over de borden, leg de schelvis er boven op, giet er wat saus over, bestrooi met parmezaankrullen en werk af met tuinkers.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
143kcal
Vetten
1,3g
Zout
0,32g
Eiwitten
11g