Schelvis op een bedje van pasta met witloof en basilicumsaus
Schelvis op een bedje van pasta met witloof en basilicumsaus
Bereiding
1
Snij de harde kern uit het witloof en maak de bladeren los. Laat de witloofbladeren zacht worden in hete boter en kruid met peper en zout. Bak de kerstomaatjes even in dezelfde pan. Kruid ook met wat peper en zout.
2
Kook de pasta al dente in licht gezouten water. Giet ze af en meng ze onder het witloof en de tomaten. Voeg een lepel kookvocht toe. Bak de schelvisfilets in een beetje boter.
3
Mix alle ingrediënten voor de basilicumsaus: verse basilicum, look, ansjovisfilets, scheutje olijfolie en peper. Verdeel de pasta over de borden, leg de schelvis er boven op, giet er wat saus over, bestrooi met parmezaankrullen en werk af met tuinkers.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
143kcal
Vetten
1,3g
Zout
0,32g
Eiwitten
11g