Schnitzel van gebakken foie gras

Schnitzel van gebakken foie gras
Voorbereiding 20 min.
Kook 8 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Rauwe foie gras
200 g
Bospaddenstoelen
200 g
Hazelnotenolie
2 el
Hele, gepelde hazelnoten
60 g
Witte porto of zoete wijn
1 el
Bosje platte peterselie
0.125
Balsamico-azijn
0.5
Bloem
Olijfolie
Jonge slascheutjes
Fleur de sel
Swarte peper

Schnitzel van gebakken foie gras

Bereiding

1

Toast de hazelnoten droog in de pan. Voeg er, zodra ze beginnen te kleuren, de porto of zoete wijn bij om ze te karameliseren. Haal de pan van het vuur. Maal de hazelnoten fijn. Hak de platte peterselie fijn en meng ze samen met de verbrijzelde noten. Kruid met fleur de sel en peper. Giet er een scheutje hazelnotenolie, een scheutje olijfolie en een scheutje balsamico-azijn bij.

2

Snijd de voetjes van de bospaddenstoelen en borstel ze schoon. Sauteer ze op een hoog vuur met een eetlepel olijfolie. Haal ze van het vuur als ze gaar zijn en kruid met peper en zout. Schik notensalade en de bereide paddenstoelen op de borden.

3

Haal de twee lobben foie gras uit elkaar. Snijd de foie gras in plakjes van een goede centimeter dik. Kruid ze met peper en zout en haal ze snel door de bloem. Bak ze 3 min. droog in de pan. Leg ze op de borden en dien ze meteen op. Decoreer met jonge slablaadjes.