Scones met chocolade en banaan

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Chocolade
50 g
Zelfrijzende bloem
112.5 g
Bakpoeder
1 c.à.c
Boter
25 g
Overrijpe bananen
1
Melk

Scones met chocolade en banaan

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de chocolade fijn. Meng in een kom de bloem en het bakpoeder. Voeg de malse boter toe en kneed met de handen tot een korrelig deeg.

2

Pel de bananen en mix ze glad. Giet 150 ml hiervan bij het deeg, voeg ook de chocoladestukjes toe en kneed.

3

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1,5 cm. Steek er met een uitsteekvorm schijfjes van 7 cm uit en leg ze op de bakplaat. Borstel er melk over en bak 15 min in de oven. Eet de scones warm of afgekoeld, met jam en/of verse kaas.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
264kcal
Vetten
6,8g
Vezels
2,5g
Zout
0,22g
Eiwitten
4,5g