Scones met chocolade en banaan

Voorbereiding
10 min.
Kooktijd
15 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Scones met chocolade en banaan
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de chocolade fijn. Meng in een kom de bloem en het bakpoeder. Voeg de malse boter toe en kneed met de handen tot een korrelig deeg.
2
Pel de bananen en mix ze glad. Giet 150 ml hiervan bij het deeg, voeg ook de chocoladestukjes toe en kneed.
3
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1,5 cm. Steek er met een uitsteekvorm schijfjes van 7 cm uit en leg ze op de bakplaat. Borstel er melk over en bak 15 min in de oven. Eet de scones warm of afgekoeld, met jam en/of verse kaas.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
264kcal
Vetten
6,8g
Vezels
2,5g
Zout
0,22g
Eiwitten
4,5g