Shakshuka met aubergine en kikkererwten

Shakshuka met aubergine en kikkererwten
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

ciabatta('s)
1
rode ui
0.5
teentje(s) knoflook
1
aubergine
0.5
kikkererwten
200 g
paprika tricolor
230 g
ras el hanout
1 c.à.c
gehakte tomaten
500 g
eieren
3
halloumi
110 g
bladpeterselie
8 g
olijfolie
peper
zout

Shakshuka met aubergine en kikkererwten

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C en bak de ciabatta volgens de instructies op de verpakking. Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Snij de aubergine in stukken. Spoel de kikkererwten met water.

2

Verwarm wat olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur en stoof de ui en knoflook 2 min. Voeg de aubergine toe en roerbak 3 min. verder alvorens ook de paprika en kikkererwten toe te voegen. Kruid met ras el hanout, peper en zout en roerbak nog 3 min. verder. Blus met de gehakte tomaten.

3

Maak kuiltjes in de groentesaus en breek er telkens een ei in. Rasp de halloumi en strooi over het eiergerecht. Sluit de pan met een deksel en laat ongeveer 6-7 min. verder garen. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn. Serveer de shakshuka met bladpeterselie en ciabatta.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
103kcal
Vetten
1,7g
Zout
0,54g
Eiwitten
5,3g