Shakshuka met aubergine en kikkererwten
Shakshuka met aubergine en kikkererwten
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de ciabatta volgens de instructies op de verpakking. Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Snij de aubergine in stukken. Spoel de kikkererwten met water.
2
Verwarm wat olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur en stoof de ui en knoflook 2 min. Voeg de aubergine toe en roerbak 3 min. verder alvorens ook de paprika en kikkererwten toe te voegen. Kruid met ras el hanout, peper en zout en roerbak nog 3 min. verder. Blus met de gehakte tomaten.
3
Maak kuiltjes in de groentesaus en breek er telkens een ei in. Rasp de halloumi en strooi over het eiergerecht. Sluit de pan met een deksel en laat ongeveer 6-7 min. verder garen. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn. Serveer de shakshuka met bladpeterselie en ciabatta.