Shakshuka met snelle labneh

Ingrediënten voor:
Shakshuka met snelle labneh
Bereiding
1
Meng een snuifje zout met de yoghurt. Schep in een schone handdoek, knoop die dicht en leg in een vergiet. Laat de yoghurt zo 15 min uitlekken.
2
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook 10 min. Voeg de tomatenblokjes, het paprikapoeder en de kaneel toe. Laat 15 min sudderen en voeg dan de harissa, zout en peper toe.
3
Maak met behulp van een lepel 6 kuiltjes in het oppervlak van de tomatensaus en breek in elk kuiltje voorzichtig een ei. Laat 5 min sudderen op een laag vuur. Strooi de za’atar et de peterselie erover. Doe de yoghurt in een mengkom, besprenkel met olijfolie en kruid met peper. Dien de shakshuka op met plat brood en met de labneh.