Shakshuka met snelle labneh

Shakshuka met snelle labneh
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 35 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Griekse yoghurt
100 g
Olijfolie
Ui, in halve maantjes
0.5
Teentje(s) knoflook, geperst
1
Blik(ken) tomatenblokjes
1
Paprikapoeder
0.5 c.à.c
Kaneel
0.25 c.à.c
Mespunt harissa
1
Eieren
3
Za’atar (mix van specerijen: tijm, oregano, marjolein, bonenkruid, koriander, komijn)
0.5 el
Peterselie, fijngehakt
1 el
Plat brood
Zout, peper

Shakshuka met snelle labneh

Bereiding

1

Meng een snuifje zout met de yoghurt. Schep in een schone handdoek, knoop die dicht en leg in een vergiet. Laat de yoghurt zo 15 min uitlekken.

2

Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook 10 min. Voeg de tomatenblokjes, het paprikapoeder en de kaneel toe. Laat 15 min sudderen en voeg dan de harissa, zout en peper toe.

3

Maak met behulp van een lepel 6 kuiltjes in het oppervlak van de tomatensaus en breek in elk kuiltje voorzichtig een ei. Laat 5 min sudderen op een laag vuur. Strooi de za’atar et de peterselie erover. Doe de yoghurt in een mengkom, besprenkel met olijfolie en kruid met peper. Dien de shakshuka op met plat brood en met de labneh.