Shepherd’s pie in veggieversie
Ingrediënten voor:
Shepherd’s pie in veggieversie
Bereiding
1
Schil de knolselder en de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Kook ze in 20 min gaar in gezouten water. Pel en snipper de ui en de knofl ook. Schil de wortelen en de pastinaken en snij ze in kleine blokjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in schijfj es. Laat een klontje margarine op een matig hoog vuur smelten in een grote pan. Fruit de ui 5 min. Voeg de knofl ook, de wortelen en de pastinaak toe, laat 5 min meebakken en voeg dan de champignons toe. Laat alles nog eens 5 min bakken.
2
Giet de linzen af en spoel ze. Schep de tomatenpuree in de pan bij de groenten en kruid met het paprikapoeder. Laat 2 min sudderen en giet er dan de groentebouillon en de linzen bij. Kruid met peper en zout en laat 15 à 20 min sudderen. Voeg nog een beetje bouillon toe als de saus wat opdroogt.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de knolselder en aardappelen af en doe ze terug in de pan. Voeg 2 el margarine en de melk toe en pureer. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het groentemengsel over een ovenschaal, schep er de knolselderpuree over en strijk glad met een lepel. Strooi er amandelschilfers over en verdeel er klontjes margarine over. Bak 25 à 30 min in de oven.