Siciliaanse couscous met zeewolf en venkel

Siciliaanse couscous met zeewolf en venkel
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
ui
0.5 st
knoflook
1 st
witte wijn
50 ml
tomatenconcentraat
1 el
visfond
360 ml
venkel
0.5 st
zeewolf
300 g
couscous
150 g
amandelschilfers
25 g
citroen
0.25 st
olijfolie
peper
zout

Siciliaanse couscous met zeewolf en venkel

Bereiding

1

Pel en snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Verhit wat olie in een kookpot en stoof de ui en knoflook 2 min. aan. Blus met de witte wijn. Voeg de geconcentreerde tomatenpuree toe en roerbak 1 min. Voeg de visfond toe. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snij de venkel in dunne repen en voeg toe aan de visfond. Laat 20 min. pruttelen. Snij de vis in stukken en voeg tijdens de laatste 5 min. toe aan de fond.

3

Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een droge pan. Rasp de zeste van de citroen en voeg samen met de amandelschilfers toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de couscous over de borden en schep er de vissoep overheen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
107kj
Vetten
0,6
Zout
0,2
Eiwitten
6,9