Siciliaanse venkelsalade met sinaasappel, zwarte olijven en pecannoten

Siciliaanse venkelsalade met sinaasappel, zwarte olijven en pecannoten
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 0 min.
Rusttijd 15 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Sinaasappelen
1.5
Olijfolie
1.5 el
Honing
0.5 c.à.c
Witte wijnazijn
0.5 el
Venkelknol
0.5
Kalamata-olijven
6
Rode ui
0.5
Pecannoten
0.5 handvol
Muntblaadjes
0.5 handvol
Peper
Zout

Siciliaanse venkelsalade met sinaasappel, zwarte olijven en pecannoten

Bereiding

1

Schil 2 sinaasappelen à vif en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Pers de derde sinaasappel uit en meng 4 el van het sap met de olijfolie, de honing, de wijnazijn, peper en zout.

2

Snij de venkel in heel dunne schijven (met de mandoline of een scherp mes). Nappeer met de saus en laat 15 min marineren. Ontpit de olijven. Pel de rode ui en snij hem in dunne halve maantjes.

3

Hak de pecannoten en de munt fijn. Meng de venkel met de partjes sinaasappel, de olijven, de rode ui, de pecannoten en de munt en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
84kcal
Vetten
5,7g
Vezels
2,3g
Eiwitten
1,4g