Siciliaanse venkelsalade met sinaasappel, zwarte olijven en pecannoten

Voorbereiding
20 min.
Kooktijd
0 min.
Rusttijd
15 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Siciliaanse venkelsalade met sinaasappel, zwarte olijven en pecannoten
Bereiding
1
Schil 2 sinaasappelen à vif en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Pers de derde sinaasappel uit en meng 4 el van het sap met de olijfolie, de honing, de wijnazijn, peper en zout.
2
Snij de venkel in heel dunne schijven (met de mandoline of een scherp mes). Nappeer met de saus en laat 15 min marineren. Ontpit de olijven. Pel de rode ui en snij hem in dunne halve maantjes.
3
Hak de pecannoten en de munt fijn. Meng de venkel met de partjes sinaasappel, de olijven, de rode ui, de pecannoten en de munt en serveer.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
84kcal
Vetten
5,7g
Vezels
2,3g
Eiwitten
1,4g