Sint-jakobsschelpen met botersaus met knoflook en chili, en sla-avocadosalade

Sint-jakobsschelpen met botersaus met knoflook en chili, en sla-avocadosalade
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Sint-jakobsschelpen
4
Witte wijn
50 ml
Bladpeterselie, fijngehakt
2 el

Voor de salade

Niet te rijpe avocado’s
1
Sap van limoen
0.5
Olijfolie
2 el
Jonge slablaadjes
0.5
Zout, peper

Voor de botersaus met knoflook en chili

Teentjes knoflook
1.5
Rood pepertje
0.5
Olijfolie
0.5 el
Gezouten boter
50 g
Zwarte peper

Sint-jakobsschelpen met botersaus met knoflook en chili, en sla-avocadosalade

Bereiding

1

Maak eerst de botersaus. Pel en snipper de knoflook. Verwijder de zaadjes van het pepertje en hak het vruchtvlees fijn. Doe de olie, de boter, het pepertje en de knoflook in een kookpan en laat de boter smelten. Kruid met zwarte peper. 

2

Maak de salade. Schil de avocado’s, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in dikke plakken. Meng het limoensap met de olijfolie. Leg de sla en de avocado in een kom, besprenkel met de vinaigrette en kruid met zout en peper. Zet opzij.

3

Open de sint-jakobsschelpen en verwijder voorzichtig het koraal. Giet een scheutje witte wijn in elke schelp en leg ze dan rechtstreeks op de gloeiende houtskool. Zet het deksel op de barbecue en laat 5 min garen. Haal de schelpen uit de barbecue en schep het botermengsel in de schelpen. Bestrooi met peterselie en dien op met de salade.