Skrei met miso, gelakt met honing

Skrei met miso, gelakt met honing
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Limoen
0.5
Witte miso
1 el
Honing
1 el
Geroosterde sesamolie
1 c.à.c
Skrei
400 g
Peultjes
250 g
Lente-uitjes
1
Sesamzaadjes
0.5 el
Olie met neutrale smaak
Zout
Peper

Skrei met miso, gelakt met honing

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Pers de limoen uit. Meng de miso met de honing, de sesamolie en 1,5 el limoensap. Leg de skrei in een ovenschaal en giet er het misomengsel over. Zet 7 à 10 min in de oven (afhankelijk van de dikte van de vis).

2

Verhit de neutrale olie op een matig vuur in een braadpan en bak de peultjes een paar minuten. Kruid met peper en zout.

3

Snij de lente-uitjes fijn. Haal de vis uit de oven, bestrooi met de sesamzaadjes en de lente-ui en serveer met de peultjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
101kcal
Vetten
3,6g
Vezels
0,9g
Eiwitten
11g