Smeuige risotto met romanesco, bloemkool en gebakken groenteballetjes
Smeuige risotto met romanesco, bloemkool en gebakken groenteballetjes
Bereiding
1
Blancheer de romanesco- en bloemkoolroosjes 3 min. in licht gezouten kokend water. Snipper de ui fijn en pers de knoflook tot moes. Breng het water aan de kook en los de bouillon erin op.
2
Bak de groenteballetjes in wat olijfolie op een laag vuur. Fruit de ui in wat olijfolie op een laag vuurtje. Doe er de arboriorijst en de knoflook bij en bak even mee. Blus met een pollepel hete bouillon. Roer voorzichtig tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Doe er opnieuw een pollepel bouillon bij en herhaal tot de rijst beetgaar is.
3
Smelt de Parmezaanse kaas bij de rijst en verwarm de romanesco en bloemkool even mee. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout. Serveer de groenterisotto bij de groenteballetjes en zet citroenpartjes op tafel als smaakmaker.