Smulwafels met speculaas

Smulwafels met speculaas
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Bloem
200 g
Suiker
70 g
Eieren
2
Melk
10 cl.
Boter op kamertemperatuur
100 g
Speculaas
50 g

Voor het chocoladejasje

Zwarte chocolade
150 g

Smulwafels met speculaas

Bereiding

1

Meng de suiker, de melk, de eieren en de zachte boter. Strooi de bloem erbij en meng goed. Voeg daarna de verkruimelde speculaas toe.

2

Bak goudbruine wafels van het deeg in een heet ingevet wafelijzer. Laat afkoelen op een rooster.

3

Voor het chocoladejasje: dompel de helft van elke wafel in de gesmolten chocolade. Laat uitdruppen en laat enkele uren rusten op een rooster zodat de chocolade hard wordt. Kan je echt niet wachten, leg dan enkele wafels in de koelkast om er nog sneller van te kunnen smullen!