Soep van spinazie, broccoli en pesto


Soep van spinazie, broccoli en pesto
Bereiding
1
Snipper de ui fijn en hak de knoflook. Verwijder de stam van de broccoli en snij in kleine roosjes. Schil de aardappel en snij in blokjes.
2
Verhit de olijfolie in een grote kookpan op een matig vuur. Fruit de ui 2 min glazig. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min mee. Voeg de aardappel en de broccoli toe en bak kort mee. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer 15 min sudderen, tot de aardappel en broccoli zacht zijn.
3
Voeg de spinazie toe aan de soep en laat deze 2 tot 3 min slinken. Haal de pan van het vuur en pureer alles met een staafmixer tot een gladde en romige soep. Zet de pan terug op een laag vuur en voeg de room en pesto toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in kommen en serveer met een lepel room, pesto en wat extra spinazieblaadjes.