Spaanse bonenschotel met aubergine

Spaanse bonenschotel met aubergine
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
rode ui
0.5 st
chilipeper
0.5 st
zoete paprika
1 st
aubergine
0.5 st
groene olijven
2 el
blik kidneybonen
0.5 st
teen knoflook
1 st
blik tomatenblokjes
1 st
ciabatta
0.5 st
olijfolie
paprikapoeder
peper
zout

Spaanse bonenschotel met aubergine

Bereiding

1

Snipper de ui en chilipeper fijn. Snij de zoete paprika in ringetjes en de aubergine in blokjes. Halveer de olijven. Spoel de bonen onder stromend water. Verwarm de oven voor om de ciabatta af te bakken.

2

Stoof de ui aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Pers er de knoflook bij en voeg het paprikapoeder toe. Voeg er de zoete paprika, aubergineblokjes en het chilipepertje aan toe. Doe er de tomatenblokjes bij en laat een kwartiertje pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

3

Bak de ciabatta af in de voorverwarmde oven. Doe de bonen en olijven bij de saus. Laat nog 5 min. verder pruttelen en serveer met het brood.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
378kj
Vetten
0,5
Zout
0,5
Eiwitten
3