Spaghetti bolognaise met quorn

Spaghetti bolognaise met quorn
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 50 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Olijfolie
0.5 el
Quorngehakt
200 g
Ui, fijngesnipperd
0.5
Tak selderij, in kleine blokjes
0.5
Wortel(en), in kleine blokjes
1
Teentje(s) knoflook, fijngesnipperd
1
Tomatenpuree
0.5 el
Tomatenblokjes
200 g
Kruidentuiltje (laurier, tijm, peterselie)
1
Oregano
0.5 c.à.c
Spaghetti
250 g
Geraspte kaas
75 g
Verse oregano
Zout, peper

Spaghetti bolognaise met quorn

Bereiding

1

Verhit de olie in een grote kookpan en bak het quorngehakt. Schep het uit de pan en zet apart. Fruit in dezelfde pan de ui, de knoflook, de selderij en de wortel een paar minuten.

2

Schep de quorn ook weer in de pan en voeg de tomatenpuree, de tomaatblokjes en het kruidentuiltje toe. Strooi er de oregano bij, kruid met zout en peper en laat afgedekt 30 min sudderen. Verwijder daarna het kruidentuiltje.

3

Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwij zingen op de verpakking. Giet ze af en dien ze op met de saus. Versier de borden met een plukje verse oregano en zet de geraspte kaas er apart bij.