Spaghetti met linzenragout en gehakt

Spaghetti met linzenragout en gehakt
Nutri-Score A
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 60 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Dikke ui
0.5
Teentje knoflook
1
Champignons
125 g
Grote wortel
1
Gemengd gehakt
200 g
Tomatenpuree
1 el
Rode wijn
125 ml
Linzen (blik)
75 g
Tomatenpulp (blik)
200 g
Gedroogde oregano
1 tl
Spaghetti
200 g
Geraspte Parmezaanse kaas
Vers basilicum
Olijfolie
Peper
Zout

Spaghetti met linzenragout en gehakt

Bereiding

1

Pel en snipper de ui en de knoflook en snij de champignons fijn. Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie op een matig hoog vuur in een grote braadpan. Fruit de ui glazig, voeg de knoflook en de wortelen toe en laat 3 min meebakken. Voeg het gehakt toe en bak het tot het loslaat van de pan. Voeg daarna de champignons toe en laat alles nog 3 min bakken. Kruid met peper en zout.

2

Schep de tomatenpuree onder het vleesmengsel en laat 2 min bakken. Blus met de rode wijn en laat 5 min sudderen. Giet de linzen af en spoel ze. Doe ze samen met de tomatenpulp, de oregano en 200 ml water in de pan. Kruid met peper en zout, breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat de ragout 30 à 40 min zachtjes sudderen en schep af en toe om.

3

Kook de spaghetti beetgaar in een grote pan gezouten water. Giet af en vang 1 kop van het kookwater op. Giet de spaghetti bij de ragout en meng goed. Als de saus wat te dik is, voeg dan wat kookwater van de pasta toe. Verdeel de spaghetti met ragout over de borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas en het verse basilicum.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
107 kcal
Vetten
3,3 g
(waarvan verzadigde vetten)
1,0 g
Koolhydraat
12 g
Suiker
1,9 g
Vezels
1,5 g
Zout
0,34 g
Eiwitten
5,5 g