Spaghetti met pittige tomatensaus en mini-gehaktballetjes

Spaghetti met pittige tomatensaus en mini-gehaktballetjes
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
tomaat
500 g
teen look
1 st
gehaktballetje
300 g
kappertjes
1 el
takje peterselie
1 st
parmezaan
spaghetti
250 g
olijfolie
2 el
water (voor de saus)
75 ml
paprikapoeder
zout

Spaghetti met pittige tomatensaus en mini-gehaktballetjes

Bereiding

1

Maak onderaan een kruisvormige inkeping in de tomaten. Dompel ze 10 sec. onder in kokend water. Koel ze nadien meteen af in ijskoud water. Pel de tomaten en snij ze in 8. Pel en snipper de look. Giet de olijfolie in een diepe pan en fruit de look. Voeg de gehaktballetjes en de tomaten toe, breng op smaak met zout en paprika. Laat 10 min. al roerend sudderen op een matig vuur.

2

Spoel de kappertjes onder koud water. Voeg ze toe aan de saus, samen met de aangeduide hoeveelheid water. Dek af en laat nog 10 min. sudderen.

3

Kook de pasta in gezouten water. Laat uitlekken en giet meteen bij de saus. Laat nog 3 min. al roerend pruttelen op een hoog vuur. Snipper de peterselieblaadjes. Dien de spaghetti op en bestrooi met de gesnipperde peterselie en parmezaan.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
685kj
Vetten
2,9
Zout
0,7
Eiwitten
7,9