Spaghetti met rucolapesto en rundertagliata

Spaghetti met rucolapesto en rundertagliata
Nutri-Score A
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Spaghetti
200 g
Rucola
25 g
Teentje knoflook
0.5
Pijnboompitten
15 g
Parmezaanse kaas
20 g
Steak
300 g
Kerstomaten
150 g
Sjalot
0.5
Witte balsamicoazijn
0.5 el
Olijfolie
Peper
Zout

Spaghetti met rucolapesto en rundertagliata

Bereiding

1

Kook de spaghetti beetgaar in licht gezouten water. Pel de knoflook. Leg 40 g rucola, de knoflook, de pijnboompitten en de kaas in de blender. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en mix tot een gladde saus. Kruid ze met peper en zout.

2

Kruid de steaks aan beide kanten met peper en zout en bak ze in 3 à 4 min bruin. Snij de kerstomaten in tweeën en snipper de sjalot. Meng de tomaten met de sjalot, de balsamicoazijn en een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout.

3

Meng de helft van de pesto onder de pasta en schep in een serveerschaal. Snij het vlees in dunne sneetjes en schik ze naast de pasta. Garneer met de tomatensalade en de rest van de rucola en serveer met de rest van de pesto er apart bij.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
132kcal
Vetten
3,5g
Vezels
1g
Eiwitten
9,8g