Spaghetti met saus van veldsla en spinazie

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Veldsla
150 g
Jonge spinazie
200 g
Teentjes knofloof
2
Spaghetti
250 g
Citroen
0.5
Olijfolie extra vierge
25 ml
Basilicum + om te serveren
5 g
Pecorino
50 g
Geroosterde pijnboompitten
25 g
Zout
Peper

Spaghetti met saus van veldsla en spinazie

Bereiding

1

Was de veldsla en de spinazie en laat ze uitlekken. Pel de knoflook. Breng een pan gezouten water aan de kook en blancheer de veldsla, de spinazie en de knoflook 30 seconden. Schep alles met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken en kook de pasta in hetzelfde water beetgaar. Giet af en vang 300 ml van het kookwater op.

2

Pers de citroen uit. Mix de veldsla, spinazie en knoflook met de olijfolie, de basilicumblaadjes, 75 g geraspte pecorino, 1 à 2 el citroensap en 50 à 100 ml kookwater tot een romige saus. Kruid ze met peper en zout.

3

Meng de saus met de pasta en verdeel over de borden. Werk af met de pijnboompitten, een paar basilicumblaadjes en de rest van de geraspte kaas. Serveer meteen.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
139 kcal
Vetten
5,5 g
(waarvan verzadigde vetten)
1,5 g
Koolhydraat
17 g
Suiker
1,2 g
Vezels
1,2 g
Zout
0,3 g
Eiwitten
5,0 g