Spaghetti met vongole en pangrattato

Spaghetti met vongole en pangrattato
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor de pangrattato

Olijfolie
Teentje knoflook, fijngehakt
0.5
Panko (paneermeel)
25 g
Zeste van 1 biocitroen
Zout
Peper

Voor de pasta

Linguine
250 g
Olijfolie
Teentjes knoflook, fijngehakt
2
Chilivlokken
0.5 c.à.c
Vongole
0.5 kg
Witte wijn
125 ml
Bladpeterselie ,grof gehakt
7.5 g
Zout
Peper

Spaghetti met vongole en pangrattato

Bereiding

1

Verhit de olijfolie in een stoofpan en fruit de knoflook 30 seconden. Voeg de panko toe en laat een paar minuten bakken tot de panko goudbruin kleurt. Kruid met zout en peper en roer er de citroenzeste door. Meng en zet opzij.

2

Spoel de vongole onder koud water en gooi beschadigde exemplaren weg. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af zodra hij beetgaar is. Verhit intussen een flinke scheut olijfolie in een grote kookpan. Bak de knoflook en de chilivlokken 1 min en voeg dan de vongole toe. Kruid met zout en peper en schep om. Blus met de witte wijn en laat koken tot alle vongole open zijn; schud ze tussendoor geregeld op.

3

Laat de pasta goed uitlekken en doe de peterselie in de pan bij de vongole. Meng zorgvuldig en laat 1 min sudderen in de saus. Dien meteen op, bestrooid met de pangrattato.

Voedingsinformatie

per 100 g
Vetten
23g
Suiker
6,6g
Vezels
4,2g
Eiwitten
26g